2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#gazdasági válság #bank #kamatok

Ha nem állampapírba fektet, akkor jön az értesítő

Csarnó Ákos 2023.06.01. 08:30

Kötelező lesz a bankoknak tájékoztatni azokat, akik nem állampapírba fektetettek

 

A Magyar Közlönyben több olyan pénzügyi jogszabály jelent meg, ami az állampapírok felé terelné a befektetni vágyókat. A kormány 13 százalékos szociális hozzájárulást vezet be a megtakarítási formák egy részére, illetve előírja a bankoknak, hogy év végén tájékoztassák az ügyfeleket, hogy mennyit nyertek volna, ha pénzüket állampapírba teszik, szemben a bankbetétekkel. Erről a portfolio.hu adott hírt.

 

A kormányrendelet kimondja, hogy a magyarországi székhelyű hitelintézeteknek 2023. október 1. és 2023. december 31. napja között egy alkalommal figyelemfelhívó értesítést kell küldeniük a náluk bankszámlaszerződéssel rendelkező természetes személyek számára.

 

Ebben fel kell tüntetni, hogy a korábbi időszakban mekkora hozamot érhetett el, aki 100 000 forintért, 500 000 forintért és 1 000 000 forintért a magyar állam által kibocsátott, magánszemélyek által is megvásárolható állampapírt vásárolt vagy jegyzett és folyamatosan tartott, illetve hogy ehhez képest a háztartások által elhelyezett forintbetétek átlagos évesített kamatlábával az ügyfél mekkora kamatot érhetett volna el.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló