2021. december 1., Elza

Mindenki ügye

#gulyás gergely #korlátozások #nyitás #kormányinfó #lazítás

Kormányinfó: napokon belül újabb lazításról dönthetnek

2021.04.08. 11:12

A 3 millió beoltott elérése után jöhetnek az újraindítás következő lépései. Gulyás Gergely szerint április végén már nyithatnak a teraszok.

A Portfolio beszámolója szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón a legújabb, már ismert intézkedések felsorolását és az oltás állásának ismertetését követően arról beszélt, hogy az újraindítás következő lépéseiről akkor dönt a kormány, ha meglesz a 3 millió beoltott. Ez a miniszter szerint 5-6 napon belül lehetséges.

 

Elmondta: az üzletek és szolgáltatások meghatározott köre újranyithatott, de a bértámogatás április egész hónapra megilleti őket. A hoteleknek és vendéglátoknak továbbra is jár a bértámogatás. 69 milliárd forintnyi támogatást igényeltek az érintettek, 66 milliárd forint ebből már kifizetésre került.

 

Az oltások kapcsán még elmondta, hogy a hónapban mindenki várhatóan be lesz oltva, aki regisztrált.

Gulyás Gergely - mti fotó Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Egyelőre még nem hozott döntést a kormány arról, hogy milyen előjogokat jelent majd, de valószínűleg többek között a karanténkötelezettséget törlik el az esetükben. 3,5-4 millió beoltottnál dönt majd a kormány a vakcinaigazolások privilégiumairól.

 

Gulyás Gergely úgy nyilatkozott, hogy egyértelműen a harmadik hullám csúcsán túl vagyunk, szerinte április végén a teraszokra ki lehet majd ülni, a fitnesztermek viszont még nem nyithatnak.

 

Sportrendezvényeket várhatóan nyáron már lehet rendezni, de majd csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni ezeken. Júniusra remélhetőleg a járvány mögöttünk lesz - tette hozzá Gulyás.

 

A miniszter azt is elmondta, hogy az április 19-ei iskolanyitásnál nem látnak komoly kockázatot. Májusban valószínűleg írásbeli érettségik lesznek, júniusig várhatóan mindenkit be lehet oltani, még a fiatalokat is. A hatóság hamarosan dönt majd arról, hogy lehet-e 18 év alatt oltani. 8 millió oltás május végéig a rendelkezésre fog állni, aki akarja a szóbeli érettségéig várhatóan felveheti az oltást.

 

(Indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló