2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#gólya

Gólyafészket láttál?

Farkas Bazsi 2024.07.01. 20:09

Küldd el az MME-nek az adatokat!

 

 

Idén zajlik a 8. nemzetközi és egyben 15. országos fehérgólya-felmérés, melyben bárki részt vehet, sőt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) kéri is a lakosságot, hogy aki gólyafészket lát, küldje el a szervezetnek az adatokat! A következő két hét, tehát július első fele a legfontosabb időszak, hiszen a fiókák már nagyobbak, de még a fészekben állnak, így könnyű a számlálás.

 

Mire kíváncsi az MME?

 

Hol van lakott vagy lakatlan gólyafészek, de akár üres fészektartó; volt-e költés idén; ha igen, hány fióka repült ki; volt-e gyűrűs gólya?

 

Hogyan lehet az adatot beküldeni? 

 

A legegyszerűbb az MME által fejlesztett, ingyenes Turdus okostelefonos alkalmazás letöltése, amely Android és iOS rendszeren is elérhető. Az app TermészetLesen ikonján belül található a Gólyales adatrögzítő felület, amelyben térkép nézetben is kereshetők a fészkek és fotókat is lehet feltölteni, de az adatok beküldésére az adatbázis számtógépen használható felülete is használható.

 

További részletek és információk a felmérésről az MME honlapján itt érhetők el.

 

indexkép: ruhrpix /Getty Images/iStockphoto

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló