2024. június 24., Iván

Mindenki ügye

#who #egészségügyi világszervezet #majomhimlő

Globális vészhelyzetet hirdetett az Egészségügyi Világszervezet a majomhimlő miatt

Nagy Donát 2022.07.23. 17:04

A WHO egyre veszélyesebbnek tartja a betegség terjedését.

Ez a besorolás a legmagasabb készültségi helyzet, melyet a WHO kiadhat – írja az Mfor. A döntést azzal indokolta a WHO vezérigazgatója, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, hogy világszerte hirtelen nagyon kiugrott a fertőzések száma. 75 országból 16 ezer esetről tud a szervezet, és 5 halálesetről a betegség miatt.

 

Jelenleg csak két hasonló vészhelyzet van érvényben: egy még a koronavírus-járvány miatt, egy pedig a gyermekbénulás felszámolására irányuló erőfeszítések miatt.

 

Dr. Tedros szerint a sürgősségi bizottság nem tudott konszenzusra jutni abban, hogy a majomhimlő-járványt globális egészségügyi vészhelyzetnek kell-e minősíteni. Az viszont, hogy a járvány gyorsan terjed az egész világon, nemzetközi aggodalomra adhat okot.

A WHO értékelése szerint a majomhimlő kockázata globálisan és minden régióban mérsékelt, kivéve az európai régiót, ahol magasnak értékeljük a kockázatokat

 – tette hozzá.

 

Címlapkép: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló