2024. július 23., Lenke

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #járványügyi intézkedés

Galgóczi Ágnes: A jelenlegi helyzetben nincs szükség járványügyi intézkedésekre

Barna Benedek 2022.07.01. 14:12

A népegészségügy osztályvezetője a zárt helyen való maszkviselést ajánlotta azoknak, akik nem akarnak megfertőződni, de a nyilatkozata alapján egyelőre nem várható központi intézkedés.

 

Az elmúlt hetekben megfordult a tendencia, és emelkedni kezdett a koronavírus-fertőzéssel diagnosztosztizáltak száma – mondta el Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője pénteken a Kossuth rádióban az MTI híre szerint.

 

Galgóczi Ágnes a Napközben című műsorban közölte, hogy az elmúlt héten regisztrált fertőzöttek száma 55 százalékkal emelkedett az azt megelőző héthez képest. A szakember kitért arra, hogy Európában is emelkedik a betegek száma, egyelőre azonban sem a kórházban kezelt páciensek, sem a súlyos állapotban lévők száma nem nőtt számottevően.

galgoczi-korona-gov
Kép forrása: koronavirus.gov.hu

Az NNK járványügyi osztályvezetőjének közlése szerint Magyarországon több új koronavírus-alvariánst is kimutattak a mintákban. Mint mondta, a betegség lefolyásának súlyosságában ugyan nem tapasztalnak változást, de egyes betegeknél nem zárható ki, hogy a vírus komolyabb tüneteket okoz.

 

Ugyanakkor Galgóczi Ágnes úgy nyilatkozott, hogy a jelenlegi helyzetben nincs szükség járványügyi intézkedésekre. De mivel a zsúfolt, zárt helyeken mindig magas a fertőzés kockázata, így aki szükségét érzi, annak azt javasolta, hogy ilyen helyen viseljen maszkot.

 

A szakember továbbra is az oltás fontosságára hívta fel a figyelmet, a harmadik, megerősítő oltást is ájánlotta mindenkinek. Ezzel kapcsolatban jelezte, hogy július 1-jétől a kórházi oltópontokra péntekenként lehet oltásra menni, illetve a háziorvossal egyeztetve a rendelőben is megkapható a vakcina.  

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló