2023. június 3., Klotild Pünkösd

Mindenki ügye

Felmérés: alig vannak, aki elhiszik, hogy Szájer szimpla házibuliban járt

2019.11.30. 00:00

A többség nem fogadta el a történtek kormánymédiában közölt verzióját.

 

Az Euronews felmérést készített az időközben a Fideszből is kilépett Szájer József volt EP-képviselő szexbotrányának magyarországi fogadtatásáról. A közvélemény-kutatás eredményeiről szóló cikket szemléző 444.hu azt írja, talán legfontosabb kérdéssor azt kutatta, hogy az emberek pontosan mit is tartottak a leginkább kifogásolhatónak a politikus péntek esti cselekedetei közül.

 

A túlnyomó többség az egész lakosság körében és azon belül az összes korcsoportban is "az alkotmány egyik szerzőjeként az alkotmányba foglalt értékrendtől eltérően cselekedett" lehetőséget választotta, vagyis a politikus képmutatását tartotta leginkább elítélendőnek az ügyben. A válaszadók majdnem kétharmada, 65 százaléka vélekedett így. Érdekes módon többen tartották kifogásolhatónak azt, hogy Szájer elmenekült a rendőrök elől (14 százalék), mint azt, hogy drogot találtak nála (12 százalék). Az egyetlen korcsoport, aminek a tagjai a drogbirtoklást tartották súlyosabbnak, a 23 éven aluliaké volt.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI 

 

Közben az egyetlen konkrét szabályszegést, amit Szájer a drogbirtokláson és a menekülésen kívül elkövetett, vagyis a belga járványügyi szabályok megszegését a válaszadóknak mindössze egy elenyésző része, 5 százaléka nevezte meg leginkább kifogásolhatóként (és egyébként többnyire éppen a legidősebbek, az 55 év felettiek tartották ezt a legkevesebben a legdurvábbnak, 3 százalékkal). A házastársi hűtlenséget is kevesen kifogásolták, csak 3 százalék nevezte a fő problémának.

 

Ami a történtek leírását illeti, a válaszadók 69 százaléka jelölte meg a "szexorgiát drogfogyasztással", 8 százalékuk a "melegbulit". A többség tehát nem hitte el a Szájer és a kormánymédia által hangoztatottakat, miszerint egy szimpla "házibuliról" volt szó: midössze 2 százalék gondolta így.

 

A válaszadók 75 százaléka szerint közügy, amit Szájer tett és a tettei 70 százalékuk szerint rontották Magyarország megítélését.

 

Egy hétig ezen röhögnek még a Fidesz-szavazók is - Járókelők véleménye a Szájer-botrányról, VIDEÓ

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló