2024. június 21., Alajos Leila

Mindenki ügye

#forint #euró #árfolyam

Folytatódott a magyar valuta gyengülése: 410 forint fölé ért az euró árfolyama

Barna Benedek 2022.07.06. 14:40

Úgy tűnik nincs megállás.

 

Kedden tovább gyengült a magyar valuta: reggel átlépte a 405 forintot az euró árfolyama, azután estére elérte a 409,7-et.

 

A folyamat szerdán is folytatódott, és a Portfolio cikke szerint a délelőtt folyamán 410 fölé gyengült a forint az euróval szemben.

 

Szerda dél körül 411 forint fölé emelkedett az euró árfolyama, és még délután 1 óra előtt átlépte a 412-t is, majd délután 2 óra után 413 fölé emelkedett az euró jegyzése.

 

A Portfolio cikke magyarázatént megjegyzi: továbbra is negatív a nemzetközi befektetői hangulat a gazdasági visszaeséstől való félelmek miatt, a dollár új szintre lépett az euróval szemben, ez pedig alapvetően új helyzetet eredményez ismét a feltörekvő piaci devizák esetében. Mindez pedig rendkívül kedvezőtlen fejlemény a forint megítélése szempontjából.

 

Frissítés: A Portfolio további esésről számolt be,

3 óra után 417 forint közelébe ért az euró;

ezután megfordult a folyamat, és erősödött a magyar valuta, így az euró jegyzései 416,6-ról 414,6-ra estek.

 

Frissítés2: A délután folyamán a forint ismét gyengülni kezdett, és az euró árfolyama megközelítette a 417 forintot. Majd miután a Magyar Nemzeti Bank alelnöke bejelentette, hogy csütörtökön kamatot emelnek, erősödni kezdett a magyar valuta. Este 6 órára 411,2 forint környékén mozgott az euróárfolyam.

 

Időközben a Pénzügyminisztérium is megszólalt a forint drasztikus romlásával kapcsolatban, és az ukrajnai háborúra hivatkoztak.

 

 

(Indexfotó: pixabay.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló