2021. november 29., Taksony

Mindenki ügye

Fejlődési rendellenességgel született a fiam, és nagyon örülök, hogy meghalt

azonnali.hu 2019.11.30. 00:00

A nőn kívül van-e másnak beleszólása az abortuszba? Milyen a magyar abortuszszabályozás?

 

Lengyelországban már több mint egy hete tüntetnek azért, mert a lengyel alkotmánybíróság kihúzott egy szakaszt az abortusztörvényből, ezzel szűkítve az amúgy is korlátozott lehetőségeket a legális abortuszra (itt olvashatók erről részletek). A lengyel megmozdulásokkal szolidarítva Budapesten is tüntettek a lengyel nagykövetség előtt.

 

Az Azonnali a tüntetésen arra volt kíváncsi, hogy a résztvevőknek mi a véleményük a magyar abortuszszabályozásról, amely a 12. hétig gyakorlatilag korlátozás nélkül megengedi az abortuszt.

 

Sokan a tüntetők közül nem is voltak tisztában azzal, hogy Magyarországon mik az abortusz szabályai, mások pedig alapvetően elégedettek voltak vele, bár volt, aki szerint a 12 hét túl rövid határidő.

 

Arra is kíváncsiak voltak, hogy abortusz esetén a terhes nőn kívül másnak, mondjuk az apának van-e joga beleszólni a döntésbe.

 

Itt a vélemények már megoszlottak. Volt, aki csak a nő döntését hangsúlyozta, mivel „amíg nem a férfi testében fogant meg ez a magzat, hanem a nőben, addig a döntésnek a nagy része rá hárul”. De volt olyan is, aki nem zárná ki a férfiakat ebből a döntésből.   

 

 

 

(Via Azonnali.hu)

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló