2022. december 8., Mária

Mindenki ügye

#időjárás-jelentés #országos meteorológiai szolgálat #tavasz

Ezt jósolják a meteorológusok az első márciusi hétvégére

Barna Benedek 2022.03.04. 11:22

Felhős és napos időszakok váltakozása várható.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken napközben többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és elszórtan – nagyobb eséllyel az ország középső felén – kialakulhat zápor, hózápor, hódara-zápor. Az északi, északkeleti szél elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben időnként megerősödik. A hőmérséklet délután 5 és 9 fok között alakul. Késő estére általában -3 és +3 fok közé hűl le a levegő. A gomolyfelhők egy része estére feloszlik, nagyobb területen kiderül az ég.

 

Az éjszaka első felében a középső megyékben egy-egy hózápor még előfordulhat, foltokban köd képződhet. A légmozgás jobbára gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 és -2 fok között valószínű, de az északi völgyekben ennél hidegebb is lehet.


Szombaton a reggeli, délelőtti naposabb időt követően a déli órákra erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, csapadékra azonban nem kell számítani. Az északkeleti szél élénk, az Észak-Alföldön olykor erős lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul.

 

Vasárnap gomolyfelhős időre számíthatunk, az ország nagyobb részén többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél csak néhol élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2 fok között, a fagyzugokban -10 fok körül alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

 

(Indexfotó: Varga György / MTI)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló