2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#vonat #máv #nyár #bérlet #kedvezmény #vakáció

Ezen a nyáron is vehetnek a diákok Vakáció-bérletet, amellyel korlátlanul vonatozhatnak az országban

Barna Benedek 2022.05.31. 15:33

Szerdától kapható, többféle érvényességi idejű változatban.

Szerdától lehet megvásárolni a nappali vagy esti tagozatos diákigazolvánnyal rendelkezőknek a korlátlan magyarországi vasúti utazást biztosító Vakáció-bérleteket

– írta meg kedden az MTI a MÁV közlése nyomán.

 

A 15, 30, 60 vagy 90 napig érvényes, szezonális bérletek az érvénytartamon belül korlátlan utazást biztosítanak másodosztályon, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. teljes belföldi hálózatán – tudatta a vasúttársaság, hozzátéve, hogy

a bérlettel nem kell váltani gyorsvonati pótjegyet sem, arra viszont figyelni kell, hogy a többi feláras vonat csak az adott vonatra érvényes felár megváltása mellett vehető igénybe.

Jelezték azt is, hogy a bérlet a kerékpárszállításra további kedvezményt nem nyújt.

alexander-bagno-wVfoqadZDRo-unsplash
Fotó: unsplash.com

A bérlet jegypénztárban és MÁV applikációban váltható meg augusztus 25-ig, és érvénytartamtól függően legfeljebb szeptember 30-ig használható fel a kiválasztott időponttól az érvénytartamnak megfelelően. A vasúttársaság figyelmeztett, hogy a MÁV applikációban a bérleteket virtuális bérletigazolványhoz kell rendelni, e-személyihez nem lehet.

A 90 napos bérlet 34.900 forintért vásárolható meg július 1-jéig; a 24.900 forintért megváltható 60 napos bérlet augusztus 1-jéig vehető meg, a 15.900 forintba kerülő 30 napos augusztus 11-ig kapható, a 15 napos bérletet pedig augusztus 25-éig lehet megvenni 9900 forintért.

A MÁV tájékoztatása szerint, hogy 2020 nyarán 504 vakációbérletet vásároltak, a járványhelyzetben megváltozott utazási-nyaralási szokások miatt a 15 napos változat volt a legnépszerűbb.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló