2021. szeptember 28., Vencel

Mindenki ügye

#időjárás

Eső és felhők, amolyan őszi idő várható

Nagy Donát 2021.09.04. 16:38

Fejjel előre rohanunk a következő évszaknak.

A sok napsütés mellett szombaton és vasárnap is gomolyfelhők képződnek, amelyekből napközben nem valószínű csapadék. Szombaton éjszaka azonban az északkeleti határ közelében felhősebb lehet az ég, és ott kis eséllyel gyenge eső, futó zápor is kialakulhat. Reggelig mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap ugyanakkor az északkeleti szél már időnként megélénkülhet.

 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél kissé hidegebb, míg vízpartokon, nagyobb városainkban ennél melegebb idő várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21 és 27 fok között valószínű, északkeleti megyéinkben lesz a hűvösebb idő.

 

Kontinensünk legnagyobb részének időjárásáért továbbra is egy hatalmas anticiklon felel, amelynek középső területei a Norvég-tenger és a Brit-szigetek felett találhatóak. Nagy-Britannia és Írország nagyobb részén, Hollandiában és Németország északi felén éjszaka nagy területen képződik rétegfelhőzet, amely több helyen napközben is tartósan megmarad.

 

Dél-Németországtól, Csehországtól ugyanakkor egészen az Égei-tenger térségéig napos, jellemzően eseménytelen idő jellemző, és ugyancsak ez a helyzet az Ibériai- és a Skandináv-félszigeten. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Földközi-tenger mentén 30 fok közelében, míg nagyjából a Brüsszel-Budapest-Szófia vonaltól délnyugatra 25 fok felett alakul. Ciklonokat mindössze a Kelet-európai-síkság felett figyelhetünk meg, ott emiatt eső, zápor egyaránt kialakul.

 

Vasárnap estig az említett anticiklon peremén továbbra is száraz, ugyanakkor északkeleti megyéink fölé némileg hűvösebb levegő áramlik, érdemi változásra nem számíthatunk.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló