2024. március 3., Kornélia

Mindenki ügye

#időjárás

Érkezik az igazi lehűlés

Csarnó Ákos - Időkép 2023.11.24. 07:19

 

Pénteken sok felhő lesz az ország nagy része felett, de hosszabb-rövid napos időszakokra többfelé számíthatunk. Egy hidegfront hatására több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, helyenként havas esőre, hózáporra, graupel záporra, egyes hegyeinkben akár kisebb havazásra is számítani kell. A nyugati-északnyugati szél sokfelé élénk, főként az ország északi felén erős lesz. Napközben a legmagasabb hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

 

Szombaton keleten, délkeleten lehet több felhő az égen, máshol a napos időszakok mellett felhőátvonulásokra számíthatunk. Szórványosan alakulhatnak ki záporok, havaseső-záporok, majd egyre inkább hózáporok. Néhol az ég is megdörrenhet. A keleti-északkeleti tájakat leszámítva sokfelé élénk, erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Reggel sokfelé fagyni fog, majd délután 2-7 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap is gomolyfelhők zavarhatják időnként a napsütést, és több tájegységünkön ismét kialakulhatnak futó hózáporok, graupel záporok. Élénk, erős lesz az északnyugati szél. A fagyos reggelt követően délután csak 0, +5 fokra van kilátás.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló