2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#drágulás #fagyi

Ennyibe kerülhet egy gombóc fagyi idén nyáron

Barna Benedek 2022.04.15. 18:17

Több tényező is befolyásolja az árak emelkedését.

Átlagosan már 450 forint is lehet egy gombóc fagyi

– írja a HVG a Pénzcentrum cikke nyomán.

 

Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke nyilatkozott arról, hogy mit hoz a 2022-es év a cukrászdák, fagyizók és vevőik számára. Elmondta: a fagylaltok árát egyszerre több tényező is befolyásolja. Ilyen például, hogy tejtermékek árai 50-100 százalékkal emelkedtek az utóbbi időben és emellett sokszor nincs is elég tejszín, vagy vaj. Az energiaárak pedig a legtöbb helyen megháromszorozódtak.

A kedvezőtlen körülmények miatt idén nagyobb áremelés tapasztalható a fagylalt árában is, amíg tavaly 300-350 Ft körül volt a legtöbb helyen egy gombóc ára, idén az átlagos ár valahol 400-450 Ft körül van. Ez már közelíti a lélektani határt

– mondta Erdélyi.

 

A szakember szerint nagy nehézséget okoz a magas, 27 százalékos áfa. Azt mondta, próbálják elérni, hogy a helyben készült fagylalt, tölcsérben történő értékesítésnél is lehessen alkalmazni az 5 százalékos Áfakulcsot.

 

(Indexfotó: pikrepo.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló