2021. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

#előválasztás #ellenzék

Előválasztás: csaknem 30 ezerrel többen szavaztak a második fordulóban, mint az elsőben

Barna Benedek 2021.10.17. 08:46

Az utolsó napon, szombaton magasan megdőlt a részvételi rekord.

 

Újabb rekordott hozott a szombat az ellenzéki előválasztáson: több mint 118 ezren szavaztak szombaton az előválasztáson – számolt be vasárnap reggel az Országos Előválasztási Bizottság (OEVB).

 

Az előválasztás második fordulójának utolsó napján 118.415-en adták le voksukat a miniszterelnök-jelöltekre (sátorban 88.380 fő, az interneten keresztül pedig 30.035 fő).

Az összesített részvétel így a második fordulóban 662.016 fő volt, ennyien szavaztak arra, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter legyen 2022-ben Orbán Viktor kihívója. Ezúttal tehát 28.208-cal többen vettek részt, mint az első fordulóban: akkor 633.808 szavazatot adtak le.

 

Az OEB külön kiemelte, hogy sokan vettek úgy is részt a második fordulóban, hogy az előzőben még nem szavaztak: az elmúlt egy hétben 219.991 új szavazó jelent meg a sátrakban, vagy adta le voksát online.

 

Hamarosan elkezdődik a szavatszámlálás, az eredményeket a nap folyamán az OEVB delegáltjai fogják bejelenteni, végeredményről pedig sajtótájékoztató keretében számolnak majd be.

 

Frissítés: az előválasztás Facebook-oldalán, videós bejelentkezésben adták hírül, hogy elkezdődött a szavazatok számlálása, és egyúttal elhangzott, hogy várhatóan este 8-9 körül tudnak majd eredményről beszámolni.

 

(Indexkép forrása: Előválasztás 2021 Facebook-oldal)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló