2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#pajtók gábor #egri szilágyi erzsébet gimnázium és kollégium #választás 2022 #vitályos eszter #szentendre

Elmarasztalták az iskolában laptopokat osztogató fideszes jelöltet, Pajtók is ugyanerre készül Egerben

Kovács Dávid 2022.02.23. 09:21

Úgy tűnik, a kampányidőszak alatt a fideszes jelöltek szeretnek állami pénzből vásárolt eszközökkel mutatkozni a vidéki iskolákban.

A Momentum panaszt tett Vitályos Eszter, a Pest-3-as körzet fideszes képviselőjelöltje, valamint az EMMI államtitkára ellen, miután a kampányidőszak alatt az egyik állami program laptopjait osztotta egy szentendrei gimnáziumban. 

 

A 444 cikke szerint a választási bizottság határozatban állapította meg, hogy a politikus jogsértést követett el, ám a pénzbírság kiszabását nem tartotta indokoltnak. A fideszes jelöltet viszont eltiltották a további jogsértéstől.

 

238 notebook érkezett a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumba ✅ Napjainkban a digitalizáció a versenyképesség egyik...

Közzétette: Vitályos Eszter – 2022. február 16., szerda

 

A Momentum álláspontja szerint Vitályos Eszter akcióját a választók nem az államtitkári munkájával, hanem az egyéni jelölti státuszával azonosítják, márpedig az iskolai laptoposztogatás nem tartozik a képviselők hivatalos feladatkörébe. Ráadásul Vitályos államtitkárként sem a laptopos program felügyeletéért, sem a végrehajtásáért nem felel közvetlenül, a programhoz nem is tartozna ünnepélyes átadás, vagyis a fideszes jelölt lényegében csak kampányolt az iskolában. A Momentum azt is kifogásolja, hogy a Klebelsberg Központ elnöke jogtalan előnyt biztosított neki, amikor az átadón feltűnt mellette.

 

A választási bizottság kedden megállapította, hogy a kampányidőszakban Vitályos szereplése nem elválasztható a kampánytól és az őt jelölő párttól. A szereplésével sérülhetett az esélyegyenlőség, mivel olyan szereplési előnyhöz jutott, ami a többi jelöltnek nem állt rendelkezésére.

Tevékenysége kampányidőszakban az átlagos választópolgár számára elsődlegesen politikai célú, kampánycélú megjelenésnek tűnhet, és a választópolgárok számára csak másodlagos jelentőségű, hogy államtitkári vagy országgyűlési minőségében jelent meg az adott eseményen

– írták.

 

Pajtók Gábor is laptopokat oszt Egerben

 

Nem Szentendre azonban az egyedüli magyar város, ahol a fideszes jelölt laptopokat osztott a diákok között: Bányai Gábor, a Bács-5-ös körzet fideszes jelöltje is a kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban, Horváth István, aki a Tolna megye 1-es választókerület jelöltje, pedig a szekszárdi I. Béla Gimnáziumban tette ezt meg.

 

Hasonlóra készül dr. Pajtók Gábor is, aki február 23-án, szerda délután, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban oszt majd ki közel kétszáz laptopot a kilencedikesek szüleinek. Az iskolában fél öttől sajtónyilvános szülői értekezletet tartanak, amelyen a fideszes jelölt (és kormánymegbízott) felszólal Rázsi Botond intézményvezető, valamint Ballagó Zoltán az Egri Tankerületi Központ igazgatója is.

 

"A héten iskolánkban 187 fő 9. évfolyamos tanuló kap pályázati laptopot. Az eszközöket minden esetben a szülő, gondviselő veheti át, erről kapnak tájékoztatást az érintettek" – olvasható az esemény meghívójában. Vagyis a Heves megye 1-es körzet fideszes jelöltje lényegében egy teljes évfolyamnyi szilágyis diák szülei előtt kampányol majd.

 

FRISSÍTÉS

 

A laptopok átadása megtörtént, azonban Pajtók Gábor a meghívótól eltérően az eseményen nem jelent meg.

 

(Indexkép: Vitályos Eszter Facebook-oldala)

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló