2022. augusztus 13., Ipoly

Mindenki ügye

#előválasztás #ellenzék

Elstartolt az előválasztás: mostantól lehet bejelenteni az indulási szándékot

Barna Benedek 2021.07.26. 11:17

Elindult a nyilvántartásba vételi szakasz, augusztus közepéig lehet jelentkezni.

 

Elindult hétfőn az ellenzéki előválasztás nyilvántartásba vételi szakasza: a folyamatot felügyelő országos előválasztási bizottság e-mailen várja az előválasztáson indulni kívánó miniszterelnök-jelöltek, egyéni képviselőjelöltek és jelölőszervezetek jelentkezését

– közölte a megmérettetést szervező hat ellenzéki párt az MTI-vel.

 

A DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közleménye szerint a jelentkezes@elovalasztas2021.hu e-mail címen lehet jelezni az indulási szándékot.

 

A pártok azt is közölték, az országos előválasztási iroda munkatársai a beérkező kérelmeket formai vizsgálat után terjesztik az előválasztási bizottság ülésére, hiányos kérelem esetén hiánypótlásra szólítják fel a kérelmezőket.

 

A szükséges dokumentumokat az előválasztás honlapján, a Regisztráció menüpont alatt találják meg az érdeklődők, ahol a nyilvántartásba vételi eljárásról is részletes leírást olvashatnak – áll a közleményben.

pexels-sora-shimazaki-5935742-
Fotó: pexels.com (Képünk illusztráció)

Az előválasztási bizottság az előválasztásnak szentelt Facebook-oldalon valamennyi, közérdeklődésre számot adó döntéséről tájékoztatást fog adni a sajtó, az érintettek és az érdeklődők számára is, beleértve a következő napokban nyilvántartásba vett kérelmezőket, a közeljövőben a szükséges ajánlásokat összegyűjtő és a jelöltek választási indulását engedélyező határozatokat, illetve a választás eredményét is – közölték.


Az elovalasztas2021.hu-n azt írták: a jelöltek augusztus 15-én éjfélig jelentkezhetnek.


Az ajánlásokat augusztus 23. és szeptember 6. között lehet gyűjteni, országgyűlési képviselőjelöltségre pályázók esetén 400, miniszterelnök-jelöltségre aspirálók esetén 20 ezer aláírás összegyűjtése szükséges.

Az előválasztás első fordulója szeptember 18. és szeptember 26. között, a második forduló október 4. és október 10. között lesz.

Arról, hogy mit várnak a jelöltekről, ebben a cikkben olvashat; az előválasztás lebonyolítását és menetrendjét pedig ebben az írásban mutattuk be.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló