2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#brüsszel #elk*rtuk #filmbemutató #ujhelyi istván

Eléggé úgy tűnik, hogy átverhették a brüsszeli mozit, amely megengedte, hogy ott vetítsék az Elk*rtukot


Ujhelyi István szocialista EP képviselő szerint hazugság, hogy óriási siker volt a film brüsszeli bemutatója, ráadásul a mozi nem is tudta, milyen célból bérelték ki náluk a termet.

azonnalipp

 

Egy terjedelmes Facebook-posztban ismertette szombaton Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, hogy milyen részleteket derített ki a Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárogtatását és az azt követő zavargásokat a kormánypárti narratívának megfelelően feldolgozó Elk*rtuk című film.

 

A film november 9-iki brüsszeli bemutatójáról a kormányközeli médiabirodalom sajtótermékei egyöntetűen „átütő sikerként” tudósítottak, Ujhelyi szerint azonban a bemutatón

jóindulattal is csak néhány lézengtek a Fidesz EP-delegációjának tagjai és munkatársai mellett.

Az EP-képviselő szerint ezt a Fidesz politikusai által az eseményről közzétett képek is bizonyítják, és Ujhelyi úgy gondolja, az érdeklődést össze sem lehet hasonlítani Márki-Zay Péter ugyanezen az estén egy brüsszeli hotel bárjában tartott közösségi fórumával, amire több mint 200 ember volt kíváncsi.

ujhelyi_i
Fotó: EP / Genevieve Engel

 

A filmbemutatóról a Fidesz EP-képviselője, Deutsch Tamás azt mondta, azt „a magyar baloldal” megpróbálta megfúrni, ugyanis „napközben a mozi – telefonhívásokra hivatkozva – megpróbálta elérni, hogy mondják le a bemutatóhoz kapcsolódó rendezvényeket”.

 

Ujhelyi annak is utána járt, hogy ezt vajon mire alapozza Deutch. Az MSZP EP-képviselője a mozit üzemeltető cégtől azt a tájékoztatást kapta, hogy „a filmet csak egyetlen alkalommal, aznap este vetítették, de már ezt is megbánták”,

ugyanis előzetesen nem tudtak róla, hogy milyen filmet akarnak náluk bemutatni.

A cég rendszeresen adja bérbe különféle vetítésekre a mozitermet, ezúttal is bérelték tőlük a termet, de „nem hivatalos, hanem egy gmail-es emailcímről egyeztettek velük az esemény részleteiről, vagyis csak a bemutató előtt jöttek rá – némi kutatást követően –, hogy valójában egy konzervatív pártalapítvány bérelte ki a termet tőlük” fogalmaz Ujhelyi, aki szerint a mozi a film pontos címéről is csak azért értesült, mert valaki érdeklődött náluk a filmről telefonon.

Mondtuk nekik, hogy nem akarunk semmilyen politikai párttal ilyen módon kapcsolatba kerülni. Meg is kértük őket, hogy legalább fotókat ne készítsenek az eseményről a teremben és a mozi előtt sem, de ezt a kérésünket megtagadták. Sok eseményünk, bemutatónk van a világ minden tájáról, sokan bérelik ki a termet hasonló célból. Általában minden rendben zajlik. De most, sajnos átvertek minket

– idézi Ujhelyi a mozit üzemeltető cég válaszát. Bár az EP-képviselő posztjában arról konkrétan nincs szó, hogy a mozi az utolsó nap szerette volna lemondani az eseményt, korábban Ujhelyi is ezt nyilatkozta a Szeged Televíziónak.

 

Az Elk*rtukat társoldalunk, az Azonnali.hu munkatársai is megnézték, kritikájuk itt olvasható a filmről.

 

A cikket az Azonnali.hu szállította.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló