2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#momentum mozgalom #ellenzék #pártpolitika

Egy jelentkező már van a Momentum elnöki posztjára

Székely Zoárd 2022.05.13. 17:22

Az áprilisban egyéni parlamenti mandátumot szerző Hajnal Miklós azt írta, egy hete nem gondolta volna, hogy ilyen bejelentést fog tenni.

Azzal, hogy Donáth Anna nem indul újra az elnökségért, gyökeresen új helyzet állt elő a Momentumban. Miközben a személyes szempontjai miatt mindannyian megértjük és tiszteletben tartjuk a döntését, érthető, hogy a legnépszerűbb politikusunk döntése sokakat megrendített, köztük engem is"

– írta Hajnal Miklós a közösségi oldalán.

 

Donáth Anna, a Momentum elnöke pár napja jelentette be, hogy nem indul újra nyáron az elnöki tisztségért.

Egy hete még nem gondoltam, hogy ilyen bejegyzést fogok írni, nem is készültem erre a szerepre. Az új helyzetben viszont sokan megkerestetek, buzdítottatok, a tenni akarásom és a felelősségérzetem pedig azt diktálja, hogy jelentkezzek a párt elnöki tisztségére”

– fogalmaz Hajnal, aki szerint sokan most a Momentumban látják az egyetlen reménysugarat.

Mi új parlamenti szereplőként új irányt is mutathatunk az ellenzéki oldalnak. Hiszek a közösségemben, és abban, hogy a Fidesz leváltásához egy erős és meghatározó Momentumra van szükség az ellenzéki térfélen"

– tette hozzá.

Hajnal Miklós momentum - MTI Mónus Márton
Fotó: Mónus Márton / MTI

 

Hajnal 2016 óta vesz részt a Momentum építésében. 2018-ban kommunikációs igazgatóként segítette a Momentumot, az elmúlt négy évben pedig a párt elnökségi tagja. 2019-ben az EP és önkormányzati választásokon kampányfőnökként vezette a Momentum kampányát, az április 3-i választáson pedig egyéniben nyert mandátumot Budapest 3. választókerületében (XII. kerület).

Az elmúlt 6 évben hoztam stratégiai döntéseket nem egyet, nem kettőt, pultoztam +35 és -5 fokban is, jó pár órát töltöttem TV stúdiókban, tárgyaltam a koalíciós partnereinkkel és ültem szemtől szembe fideszes politikusokkal is. Tudom mit jelent napi 14 órát dolgozni egy közösségért”

– hangsúlyozta Hajnal a bejegyzésben.

 

Azt írja, Donáth Annának kulcsszerepe lesz abban, hogy a 2024-es EP-választáson hiteles alternatívát tudjon a Momentum felmutatni a Fidesszel szemben.

A következő időszakban nekünk addig is rengeteget kell dolgoznunk a választási tanulságok levonásán, az ellenzék megerősítésén, beágyazódásán. Hiszek abban, hogy bármilyen nehézséggel is néz szembe ez a közösség, végül mindig erősebbé válik"

– zárta gondolatait a politikus.

 

 

(Indexfotó: Balogh Zoltán / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló