2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#egerplusz #magyar közút #verseny #liptay ádám #V4 Rodeo

Egri dobogósa is lett a közútkezelők legnagyobb magyar versenyének

Kovács Dávid 2022.08.10. 10:19

Liptay Ádám a harmadik helyen végzett, ezzel ő is kiérdemelte az esélyt, hogy Magyarországot képviselhesse a visegrádi négyek közötti döntőn, amit a Hungaroringen tartanak majd.

 

Múlt pénteken lezajlott a közútkezelők legnagyobb hazai eseménye, a nemzetközi V4 Rodeo verseny országos döntője, amelyen a pápai Pintér Gergő bizonyult a legjobbnak, második a salgótarjáni Pál Tibor lett, a harmadik helyen pedig az egri Liptay Ádám végzett – közölte a Magyar Közút szerdán az Egri Ügyekkel.

298264192_7752871934784767_2287892631018914763_n
 A V4 Rodeo verseny országos döntőjének első három helyezettje: Pintér Gergő, Pál Tibor és Liptay Ádám (Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

Ezt megelőzően az ország mind a 19 megyéjében előselejtezőket tartottak, a megyei nyertesek, azaz az ország 19 legjobb gépkezelője, a Közút szigetszentmiklósi mérnökségén mérte össze tudását.

A rodeó lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel egy akadálypályán különböző ügyességi feladatokat teljesítenek időre, amelyek során a hibákért más-más mértékű büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson.

A nemzetközi döntő soros házigazdája Magyarország lesz, így arra szeptember 13-án, a Hungaroringen kerülhet sor. A legutóbbi két nemzetközi versenyen első helyezést és további dobogós pozíciókat is magyar közutas hozta el, így ismét lesz kikért és miért szurkolni.

Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A nemzetközi versenyen az országot a közutas rodeó első három helyezettje, azaz a pápai Pintér Gergő, a salgótarjáni Pál Tibor és az egri Liptay Ádám képviseli majd.

 

A versenyről további képek is elérhetőek a Magyar Közút Facebook-oldalán:

 

Pápai, salgótarjáni és egri gépkezelők végeztek a V4 rodeo hazai döntőjének első három helyén Múlt pénteken lezajlott...

Közzétette: Magyar Közút Nonprofit Zrt. – 2022. augusztus 9., kedd
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló