2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#momentum mozgalom #ellenzék #donáth anna

Donáth Anna: A szavazók a 2024-es EP-választáson kiválaszthatják, milyen ellenzékre van szükségük

Aradi Péter/Azonnali.hu 2022.04.15. 10:35

Akkor most a Momentum politikusa finoman beintett az összefogásnak?

azonnalipp

A Momentum elnök a Magyar Hangnak írt publicisztikájában hét pontban foglalta össze, szerinte mire kell a jövőben alapozni az ellenzéki politikát. Donáth hét pontja között szerepel például, amit már többször is hangsúlyoztak, hogy Hadházyval egyetértésben,

ők sem szeretnék eljátszani a parlamenti demokráciát.

"A rendszeren kívül kell gondolkodnunk, és szimbolikusan is jeleznünk kell: nem leszünk a Fidesz díszellenzéke, a magát demokratikusnak mutató rendszer díszlete" – magyarázta a politikus.

 

Emellett megjegyezte azt is, hogy céltalan Orbánozás helyett a hazáról alkotott elképzeléseikről kell beszélniük, valamint hogy nem építhetik a politikájukat egy szűk keménymagnak szóló radikális akciókra, szerinte például a dudálós tüntetések is csak feszültséglevezetésre voltak alkalmasak.

 

 

Ami az ún. ellenzéki összefogással kapcsolatban érdekes, aminek fenntartását eddig valamiért mindannyian fontosnak látták, hogy

Donáth azt mondja,szerinte kevesebb pártra van szükség az ellenzéki oldalon.

„Azért nem volt megfogható üzenete az ellenzéki kampánynak, mert a legfontosabb döntésekhez hat párt, a miniszterelnök-jelölttel közösen pedig hét szereplő egyetértésére volt szükség. Így lett a kampány – szinte szükségszerűen – színtelen és szagtalan. Így biztos nem lehet felvenni a versenyt a Fidesz hatalomgyárával” – magyarázta ezzel kapcsolatban a Momentum elnöke.

 

A 2024-es EP-választás viszont meglátása szerint kiváló szűrű lesz, mely pártoknak van jövője a közéletben.

 

„A legközelebbi demokratikus szűrő a 2024-es EP-választás lesz, ahol

nem kényszeríti a választási rendszer közös indulásra az ellenzéki pártokat, és ahol a választók kiválaszthatják, milyen ellenzékre van szükségük”

– fogalmazta meg Donáth. „A következő két évnek ezért az ellenzéki térfél megújulásáról is kell szólnia” – teszi még hozzá.

 

Donáth Anna teljes írását itt tudja elolvasni.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

 

 

Indexkép forrása: Donáth Anna / Facebook

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló