2024. május 24., Eszter Eliza

Mindenki ügye

#lmp #közalkalmazott #diplomás bérminimum #törvényjavaslat

A diplomás bérminimum bevezetéséről szóló törvényjavaslatot nyújtanak be

ugytudjuk.hu 2021.02.17. 17:35

A javaslatot kezdeményező LMP-s képviselők szerint európai szintű közszolgáltatás csak akkor várható el, ha a közalkalmazottakat jól megfizetik.

Ismét benyújtja a diplomás bérminimum bevezetéséről szóló javaslatát az Országgyűlés elé az LMP. Az ellenzéki párt szerint európai szintű közszolgáltatás csak akkor várható el, ha a közalkalmazottakat jól megfizetik.

 

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője szerdán sajtótájékoztatón kijelentette: a szociális dolgozók és a pedagógusok is igen nagy terhelés alatt dolgoznak a járványhelyzetben, bérük mégis igen alacsony. A közalkalmazotti bértábla nem becsüli meg a tudást, azt, ha valaki diplomát szerzett - fogalmazott.

 

Legutóbb Magyarországon valódi béremelés a közalkalmazottaknál akkor volt, amikor baloldali kormány volt, majd hozzáfűzte:

és valószínűleg legközelebb akkor lesz, ha ez a kormány lemond, és a hatpárti szövetség fog kormányozni.

 

Frakciótársa, Hohn Krisztina elmondta: olyan százalékos különbséget szeretnének a garantált bérminimum és a diplomás bérminimum között, mint amekkora a minimálbér és a garantált bérminimum között van.

 

Szerinte a kormány feltett szándéka, hogy kiüresíti a közalkalmazotti szektort, több szakmában már meg is szüntette a közalkalmazotti státuszt.

 

Via ugytudjuk.hu

 

(Indexkép: Ujvári Sándor / MTI)

 

(Ungár Péter az Egri Ügyek kiadójának résztulajdonosa)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló