2023. december 8., Mária

Mindenki ügye

#máv #menetrend #Volánbusz

December 11-től új menetrendet vezetett be a MÁV-Start és a Volánbusz

Csarnó Ákos - MTI 2022.11.14. 08:15

Kicsit később is indulhatunk Budapestről Egerbe.

 

December 11-én lépett hatályba a MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje - közölte a közlekedési társaság. A változás értelmében december 11-től bekerül a menetrendbe egy új Agria InterRégió vonat, ami minden nap 21:00-kor indul a Keletiből.

 

A tájékoztatás szerint a vasútvonalak csaknem harmadát érintik a menetrendi vagy a tarifális fejlesztések, az utasok kényelmét pedig a várhatóan a jövő év elejére teljessé váló 40 darabos KISS motorvonatflotta és a Volánbusz 2018 óta több mint 1800 új járművel bővülő autóbuszflottája is szolgálja.

 

Közleményében a MÁV-Volán-csoport idézi Vitézy Dávidot, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkárát, aki elmondta: a megnövekedett energiaárak mellett is biztosítja és biztosítani fogja a kormány a közszolgáltatásokat, hogy Magyarországon az emberek számára továbbra is kiszámítható, megbízható legyen a közösségi közlekedés.

 

Decembertől változik a Volánbusz menetrendje is. Az ország számos térségében a vasúti menetrend változásához kapcsolódóan vagy a helyiek igényei szerint bővül a buszos szolgáltatás. Módosul a ráhordó autóbuszjáratok közlekedése, új vasúti csatlakozások jönnek létre - jelezte a MÁV-Volán-csoport.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló