2024. április 13., Ida

Mindenki ügye

#időjárás

Csapadékosabb de enyhébb idő várható

Csarnó Ákos - Időkép 2024.03.01. 07:26

 

Pénteken sok felhő lesz felettünk. Keleten, északkeleten csak néhol, máshol többfelé lehet eső, zápor, délután pedig már főleg konvektív csapadék lesz jellemző, a Dunántúlon akár az ég is megdörrenhet. Sokfelé feltámad a délkeleti szél, a középső tájakon erős lökésekre kell számítani. Hajnalra a szélcsendesebb helyeken pára- és ködfoltok képződhetnek. Reggel 3 és 10, napközben 11 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton mérhetjük majd az alacsonyabb maximumokat.

 

Szombaton keleten és északon többfelé várható kisebb eső, zápor, de délután nyugat, délnyugat felől már jelentősen csökkenni fog a felhőzet mennyisége. A keleti-északkeleti területeken lehetnek tartósan felhős régiók. Helyenként élénk lesz a déli-délkeleti szél. Reggelre a Dunántúlon nagyobb területet boríthat be köd. Hajnalban 3 és 9, míg napközben 12-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnapra virradóra ismét ködfoltok képződhetnek, ezek feloszlása után viszont naposabb időre van kilátás. Északon akár kisebb zápor is előfordulhat, az esti órákra pedig nyugat felől ismét felhősödés veszi kezdetét. A délies szél sokfelé élénk, nyugaton és északnyugaton erős lehet. A csúcshőmérsékletek 14 és 19 fok között alakulnak.

 

idokep.hu

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló