2022. július 1., Tihamér Annamária

Mindenki ügye

#budapest #labdarúgás #foci eb

Budapestre kerülhet a labdarúgó Eb döntője és elődöntői

Vágvölgyi Bálint 2021.06.18. 13:53

Ha az angolok nem enyhítenek a korlátozásokon, nem a Wembley-ben rendezik a helyosztókat.

Az UEFA figyelmeztette az Európa-bajnokság londoni szervezőit, hogy ha nem oldják fel a kb. 2500 VIP-tag számára karanténkorlátozásokat a Wembleyben megrendezendő elődöntőkre és döntőre, úgy Budapestre hozzák a torna helyosztóit.

 

A The Times arról számolt be, hogy az angolok már miniszterti szinten tárgyalnak arról, hogy az UEFA és a FIFA tisztviselőit, a politikusokat, szponzorokat és műsorszolgáltatók munkatársait felmentenék az Angliába érkezéskor előírt karanténtól – írja a Rangadó. Annak ellenére gondolkodnak ebben, hogy közben azon aggódnak, ez a koronavírus-fertőzések növekedéséhez vezethet.

 

A jelenleg érvényben lévő szabály szerint tíz napos karantén vár arra, aki az angol szabályok szerint sárga, vagy piros országból érkezik.

foci-eb-mti-szigetváry-zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

 

Az UEFA jövő hetet adta meg határidőnek, hogy sikerüljön megegyezni a kormánnyal. Ha ez nem sikerül, akkor Budapestre kerül az Eb-döntő, amely egyedüli országként nem szabott korlátot a nézők számával kapcsoltban, és  a jövő héttől már nem lesznek határkorlátozások a schengeni övezeten belüli utazásokra.

 

Az eredeti tervek szerint Wembley Stadionban a július 6-án és 7-én rendeznék az elődöntőket, a döntőt pedig július 11-én.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló