2021. december 1., Elza

Mindenki ügye

#facebook #hirdetés

Betiltják a Facebookon a politikai nézetek alapján célzott hirdetéseket

Nagy Donát 2021.11.10. 07:39

A politikusok eddig szívesen hirdettek a véleménybuborékban élőknek, de ennek vége lehet.

 

A Meta (a Facebook és az Instagram anyavállalata) kedden közölte, hogy január 19-től a hirdetők többé nem célozhatnak meg embereket olyan hirdetésekkel, amelyek érzékeny jellemzőikre vonatkoznak, például etnikai hovatartozásra, politikai hovatartozásra, vallásra vagy szexuális irányultságra – írja az Telex.

Ez eddig a legdrasztikusabb lépés, amit a Meta annak érdekében tett, hogy a felhasználókat ne manipulálják a hirdetők.

A közösségi hálózat régóta érvelt amellett, hogy a hirdetéseket a szólásszabadság részeként meg kell védeni, ezért habozott a döntés meghozatalakor. Mégis, már az év elején tett hasonló kérdéseket, amikor letiltotta a 18 év alatti felhasználók számára megjelenített hirdetéseket. Az új tilalom a Meta tulajdonában lévő összes alkalmazásra vonatkozik, beleértve a Facebookot, az Instagramot, a Messengert és a Facebook Audience Network szolgáltatását is.

social-1206610_1280
Illusztráció, fotó: Pixabay

 

Az érzékeny témák és kulcsszavak között lesz az azonos neműek házassága, az LMBT kultúra, a katolikus egyház és a zsidó ünnepek. Az érzékeny témák és kulcsszavak között lesz az azonos neműek házassága, az LMBT kultúra, a katolikus egyház és a zsidó ünnepek. A vállalat emellett letiltja a célzott hirdetéseket az egészségügyi tényezőkkel, politikai meggyőződéssel, társadalmi kérdésekkel, érdekérvényesítéssel, valamint politikai szervezetekkel és személyiségekkel kapcsolatban is.

 

Fontos kiemelni, hogy az érzékeny témák között olyan dolgok szerepelnek, amikkel az emberek foglalkoznak a közösségi médiában, nem pedig az egyéni fizikai jellemzőik vagy személyes tulajdonságaik, vagyis továbbra is kaphat ezek alapján célzott reklámot a felhasználó.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló