2022. december 5., Vilma

Mindenki ügye

#háború #orosz-ukrán konfliktus

Az ukránok szerint 11 ezer orosz katona halt már meg a háborúban


Vasárnap reggelre már 285 orosz tankot lőttek ki az ukrán erők.

Vasárnap reggelre 11 ezer orosz katona halt meg Ukrajnában. Az orosz erők még múlt héten kezdték meg az inváziót az ország ellen, az ukrán erők ma reggel arról számoltak be, hogy azóta 44 vadászgépet, 48 helikoptert, 285 tankot és 109 tüzérségi eszközt lőttek ki.

 

Guardian arról ír, hogy az ukrán védelmi minisztérium szerint csak tegnap 650 sérült orosz katonát szállítottak egy luhanszki kórházba. A legtöbbjüknek válságos az állapota, az ukránok szerint sok orosz katonát megrémítette a háború, ők az információik szerint próbálnak dezertálni a katonaságból.

 

Az ukránok heves védelme eközben továbbra is meglepi az orosz erőket. A brit hírszerzés szerint a Harkov, Csernyihiv és Mariupol elleni hevees bombázások is az oroszok frusztráltságát mutatják. A britek információi szerint az oroszok most azért lövik a nagy városokat, hogy megtörjék az ukránok morálját, az oroszok ezt a taktikát már sikeresen bevetették Csecsenföldön és Szíriában is.

 

Az ukrán erők ma reggel arról is jelentést adtak ki, hogy több fronton is komoly harcokat vívnak az oroszokkal szemben, jelenleg Csernyihivet próbálják minden erővel védeni. Az ukránok szerint több kilőtt orosz gép pilótájának még időben sikerült katapultálnia, őket elfogták és kórházba szállították. Az ukrán beszámoló alapján közülük többen már Putyin ellen vallottak, az elfogott pilóták arról számolnak be, hogy az orosz elnök az emberiség ellen követett el bűnöket a támadással.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

 

Címlapfotó: MTI/AP

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló