2024. február 25., Mátyás

Mindenki ügye

#oroszország #torlódás #ukrajna #kárpátalja #háború #magyar-ukrán határ #orosz-ukrán konfliktus

Az ukrajnai hadiállapot miatt sokan Magyarországra indultak Kárpátaljáról

Barna Benedek 2022.02.24. 11:50

Megrohamozott határátkelőkről számoltak be, a magyar-ukrán határon torlódás alakult ki.

 

Szemtanúk beszámolói szerint csütörtök délelőtt óriási sorok alakultak ki a kárpátaljai határátkelőknél és a közelükben található benzinkutaknál – adta hírül az MTI.

 

A Kárpátalja.ma portál arról írt, hogy az Ukrajnában kialakult helyzet miatt az emberek megrohamozták a boltokat és a benzinkutakat, a bevezetett hadiállapot miatt pedig többen elindultak Magyarország irányába.

 

Az MTI híre szerint közben Viktor Mikita, Kárpátalja kormányzója a megyei állami közigazgatási hivatal honlapján közölte: megerősítették a kritikus infrastruktúra védelmét, menekültek befogadására készül a megye. Minden tanintézmény távoktatásra tért át. A hágókon ellenőrzőpontokat állítottak fel, mind a kilépő, mind pedig a belépő forgalmat kontrollálják. A megyei vezető nyugalomra szólította fel a lakosságot.

 

Sokan jelezték azt is, hogy nem minden kereskedelmi egységben, benzinkútnál, jegypénztárban lehet bankkártyával fizetni, kizárólag készpénzt fogadnak el.     Az ungvári vérellátó központ önkéntes véradásra szólította fel a lakosságot a készletek feltöltése céljából.

 

Nagy torlódás alakult ki az ukrán-magyar határon

 

A rendőrség a határinformációs oldalán jelezte, hogy kisebb-nagyobb várakozásra kell számítani mind az öt magyar-ukrán viszonylatú határátkelőhelyen.

 

A két legnagyobb határállomáson, a záhony-csapin és a beregsurány-asztélyin a személyforgalomban egyaránt 1-1 órás torlódás alakult ki Magyarország irányába.

 

A tiszabecs-tiszaújlaki átkelőhelyen két, míg a lónya-haranglábin egy órát kell várakozniuk a személyautóknak a belépésre, a barabás-mezőkaszonyi határállomáson a csütörtök délelőtti órákban félórás volt a torlódás a belépő személyforgalmi sávokon.

 

Az aktuális helyzetet a Határinfó oldalon lehet követni.

 

(Az indexfotón egy Kijevben kialakult kocsisor; kép forrása: Manila Standard / Twtitter)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló