2023. március 29., Auguszta

Mindenki ügye

#zöldfül #környezetvédelem #természetvédelem #nagy istván #technológiai és ipari minisztérium

Az új kormányban az ipari miniszter felügyeli majd a környezetvédelmet

Barna Benedek 2022.05.19. 12:38

Nagy István agrárminiszter szerint ez jó hír.

 

Az új kormányban továbbra is Nagy István vezeti majd az Agrárminisztériumot. A politikus  az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának szerdai ülésén, a kinevezését megelőző meghallgatásán beszélt a tárcán belüli változásokról.

 

Az MTI beszámolója szerint Nagy István többek között megemlítette, hogy az új ciklusban már két tárca felel majd a fenntarthatósággal kapcsolatos ügyekért.

A környezetvédelem a Palkovics László vezette Technológiai és Ipari Minisztériumhoz kerül, míg az agrártárcánál egy önálló természetvédelmi államtitkárságot hoznak létre.

palkovics-nagy-mti-máthé
Palkovics László (b) és Nagy István (j) miniszterek a parlamentben. (Fotó: Máthé ZOltán / MTI)

 

Az agrárminiszter üdvözölte ezt a fejleményt, mivel szerinte a környezetvédelem kérdése így olyan intézmény alá fog tartozni, amelyet "a legközvetlenebbül érint", a saját minisztériumán belül létrejövő természetvédelmi államtitkárság pedig a várakozása szerint "az eddigieknél hatékonyabban érvényesítheti a környezeti szempontokat, hogy a gazdálkodás a következő nemzedékek életében se lehetetlenüljön el".

 

Amellett tehát, hogy a környezetvédelemnek (az oktatáshogy és egészségügyhöz hasonlóan) ezután sem lesz saját minisztériuma, most egy új tárca alá rendelik.

 

Az új rendszerbe egyébként – mint azt a 444 cikke megjegyzi – kódolva vannak az ütközések, hiszen például Ngy István elmondta, hogy az ipari beruházásokkal szemben szorgalmazni fogja a termőföldek hatékonyabb védelmét.

 

 

(Indexfotó: Ujvári Sándor / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló