2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #védőoltás #kötelező oltás

Az országgyűlési képviselőknek nem lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás

Barna Benedek 2021.12.07. 15:34

Az erre vonatkozó javaslatot leszavazták.

 

Leszavazták az Igazságügyi Bizottságban az országgyűlési képviselők kötelező oltására vonatkozó javaslatot, amelyet Bencsik János volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő indítványozott – számolt be kedden a 24.hu.

 

A portál idézi a politikus közleményt, amely szerint az indítványt egyedül a szintén volt jobbikos, de a Mi Hazánkat is megjárt, immár független képviselő, Dr. Fülöp Erik támogatta, így az nem került tárgysorozatba vételre.

 

Bencsik úgy fogalmazott: a javaslatot azért nyújtotta be, mert az Országgyűlés tagjai nem állnak munkaviszonyban az Országgyűlés Hivatalával, így ők csak saját magukat kötelezhetik az oltás felvételére. "Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben ez nem csak egy lehetőség számunkra. Ez a kötelességünk" – tette hozzá.

bencsik-jános-mti--kovács-attila
Bencsik János (Fotó: Kovács Attila / MTI)

 

Tudom, hogy képviselőtársaim az elmúlt tíz hónapban túlnyomórészt már beadatták a vakcinát. Most azonban itt lett volna az ideje, hogy egy jogi aktussal jelképesen is közösséget vállaljunk azokkal a honfitársainkkal, akik a járvány elleni küzdelem során felelősen jártak el, és bátorítsuk a kételkedőket

– vélekedett a képviselő, aki azt szerette volna, hogy "az Országgyűlés legyen bátrabb, mint a kormány, amely a munkaadók vállára helyezte át a döntés súlyát a kötelező oltás ügyében". Mint írta, az volt a célja az volt, hogy vállalják a felelősséget és a példamutatást.

Ha egy bolti eladó vagy buszvezető számára kötelezővé lehet tenni az oltást, akkor a képviselők számára is annak kéne lennie.

– fogalmazott. Azt írta: sajnálja, hogy "ezt végül sem a kormánypárti, sem az ellenzéki oldal egyetlen frakciója sem vállalta".

 

A képviselő felidézte, hogy januárban már Kásler Miklós humánimiszterhez fordult, hogy kezdeményezze: a képviselők példát mutatva az elsők közt oltassák be magukat, ám kérdésére akkor kitérő választ kapott.

 

(Indexfotó: Balázs Attila / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló