2024. május 20., Bernát Felícia

Mindenki ügye

#mol #üzemanyagár #benzinárstop

Az olcsó orosz olaj és az ársapka miatt szárnyal a MOL

Fekő Ádám/Azonnali.hu 2022.08.05. 12:14

Közzétette a társaság a második negyedéves eredményeit, szép summát termeltek.

azonnalipp

Minden jel szerint nem üti meg olyan nagyon a Mol Groupot, a már régóta tartó benzináraspka a társaság péntek hajnalban közzétett jelentése szerint a második negyedévben 483,7 milliárd forint újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-t (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) és

372,8 milliárd újrabeszerzési árakkal becsült tiszta üzleti eredményt ért el.

benzinkút-mti-komka (1)
Fotó: Komka Péter / MTI

A nettó árbevétel még nem auditált kimutatás alapján tehát 2491 milliárd forint, tavaly ugyanez az összeg 1412,6 milliárd forint volt, az előző negyedévben pedig 1933,4 milliárd forint.  A tiszta EBITDA a tavalyi azonos időszakban 246,8 milliárd forint, az előző negyedévben 271,7 milliárd forint volt, a növekedés tehát éves és negyedéves összevetésben is majdnem kétszeres.

 

A tiszta üzleti eredmény egy éve meghaladta a 132 milliárd forintot, az előző negyedévben megközelítette a 168 milliárd forintot.

 

A becslések szerint azért jött össze a kimagasló eredmény, mert a MOL a második negyedévben is kedvező áron vehetett orosz olajat, és az ársapka miatt a forgalom is maradt.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló