2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#orbán viktor #brüsszel #európai bizottság

Az Európai Bizottság nemet mondott Orbán Viktor kérésére

Székely Zoárd 2021.11.24. 10:34

Brüsszel szerint nincs politikai mozgástér a kötelezettségszegési eljárásokban.

Nemmel válaszolt az Európai Bizottság Orbán Viktor Ursula von der Leyen EB-elnöknek címzett levelére, amelyben a miniszterelnök azt írta, az uniós testületnek fel kell függesztenie minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a tagállamok területi és nemzeti integritása, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit – számolt be róla az Euronews.

 

A kormányfő szerint a lengyel határon lévő migrációs helyzetben új jogi környezetre van szükség. A kérést támogatta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is.

 

Az Európai Bizottság alelnöke udvariasan, de gyorsan elutasította a kérést, egy strasbourgi sajtótájékoztatón azt mondta, az eljárásoknak szigorú szabályai vannak, azokat nem lehet politikai alapon megszüntetni.

Nincs politikai mozgástér a kötelezettségszegési eljárásokban. Szigorúan meghatározott, könyv szerinti folyamatokról van szó. Az ilyen eljárás lezárására az egyetlen lehetőség az, ha annak az alapját jelentő ügy megoldódik. Politikai okokból, vagy levelekkel nem lehet leállítani egy kötelezettségszegési eljárást

– közölte Margaritisz Szkínász.

 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló