2024. május 28., Emil Csanád

Mindenki ügye

#propaganda #oroszország #ukrajna #háború #orosz-ukrán konfliktus

Az ellenzék az EBESZ-hez fordul a közmédiában terjedő oroszbarát álhírek miatt


Szerintük nem lehet szó nélkül nézni, ahogy az állami médiában az orosz agresszióval kapcsolatban elferdítik a valóságot.

 

Az Egységben Magyarországért pártjai elfogadhatatlannak tartják, hogy az állami és a szintén közpénzből fenntartott kormányközeli média szerepet vállal a putyini háborús propaganda terjesztésében. Éppen ezért az ellenzéki szövetségi tagjai az EBESZ magyarországi missziójához fordulnak.

Nem lehet szó nélkül nézni, ahogy az állami médiában az orosz agresszióval kapcsolatban elferdítik a valóságot, a magyar ellenzéki álláspontokat pedig a szövegkörnyezetükből kiragadva, azok eredeti jelentését teljesen megváltoztatva közlik. Ez a gyakorlat elítélendő és különösen felelőtlen is, tekintve, hogy az Európai Unió már szankciókkal sújtja a putyini háborús propagandát terjesztő orosz médiacégeket

– áll a DK, a  Jobbik, az LMP, az MMM, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd közös közleményében.

m1-orosz-propaganda
A monológjaiban rendszeresen a kormány mellett kampányoló külpolitikai főszerkesztő, Bende Balázs tárgyalja ki a háborús helyzetet a biztonságpolitikai szakértőként megszólaltatott, UFO-hívő Georg Spöttlével az M1-en. Spöttle a köztévében higgadt orosz katonákról beszélt és Hitlerhez hasonlította az ukrán elnököt (Kép forrása: M1 Híradó / YouTube)

Azt írják: amikor a hazánkkal szomszédos Ukrajnában jelenleg is sokan vesztik életüket az otthonuk védelmében, rendkívül fontos lenne a korrekt tájékoztatás és a politikai megszólalások tisztességes bemutatása.

A jelenlegi háborús helyzetben az a minimum, hogy a több mint 130 milliárd forintból fenntartott állami média megfeleljen ezeknek a követelményeknek

– zárul a közlemény.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló