2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#korlátozások #lazítás #rendezvények #augusztus 20

Az augusztus 20-ai központi rendezvényeket nem érintik majd a járvány miatti korlátozások

Barna Benedek 2021.08.03. 17:49

Várhatóan lazítanak a szabályokon egyes események kedvéért.

Fesztiválszerű rendezvénysorozatot szerveznek az augusztus 20-ai nemzeti ünnepre – jelentette be a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kedden Budapesten.

 

Kovács Zoltán közölte: a valaha volt legnagyobb szabású ünnepre készülnek, 3,5 napon keresztül 17 rendezvényhelyszínen, több száz program lesz.

 

Az államtitkár elmondta:

az augusztus 20-ai központi rendezvényeket nem érintik majd a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások.

kovács-szentkirályi-mti-Szigetváry Zsolt
Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

 

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az ünnepi programok célja az is, hogy megsegítsék a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került turisztikai ágazatot, az abból élő családokat.

 

A központi programok látogatói a budapesti szálláshelyeken, éttermekben, attrakcióknál tudják támogatni az ágazatot. A fővárosi szállásfoglalásoknál már most kiugrás tapasztalható az ünnepi hétre – tette hozzá.

 

A HVG azt írja, hogy információik szerint még kedd este megjelenhet az a kormányrendelet, amely az 500 feletti tömegrendezvényeket érintő hatályos járványügyi korlátozások alól ad felmentést néhány kiemelt eseménynél:

az augusztus 20-i ünnepségek mellett két szeptemberi rendezvény, a budapesti fogathajtó-Eb és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus esetében is lazítanak.

(Indexfotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló