2021. April 11., Leó Szaniszló

Mindenki ügye

#koronavírus #gulyás gergely #éttermek

Áprilisban mindenképp kinyithatnak az éttermek teraszai

ugytudjuk.hu 2021.3.27. 17:14

„Nehéz kérdés. Azt merném ma mondani, hogy áprilisban mindenképpen"

– felelte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter az atv.hu által közvetített online fogadóórán arra a kérdésre, hogy hány hét múlva ülhetnek le egy étterem teraszára ebédelni.

 

A beszélgetésben részt vett még Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester és Fürjes Balázs, Budapestért felelős államtitkár.

 

Gulyás többek között arról beszélt, hogy áprilisban már lehet ebédelni egy étterem teraszán, hozzátette azonban, hogy „a jövőre vonatkozó minden prognózis bizonytalan” a járvány miatt.

 

Egy másik kérdésre, hogy miért rendezünk a korlátozások alatt is nemzetközi sporteseményeket, Gulyás Gergely azt válaszolta: alig rendezünk.

„Ahhoz képest, hogy milyen tervek voltak, lemondtunk nagyon sok rendezvényt, amiket pedig megrendezünk azok döntően olimpiai kvalifikációs versenyek, ezek kizárólag zárt kapuk mögött rendezhetőek meg. A járványügyi protokoll rendkívül szigorú"

– állította a miniszter.

 

A miniszter a vakcinaszállítmányokról is beszélt. Mint mondta, e téren „a kínaiak a legszorgalmasabbak”, de szerződés szerint teljesítették a szállítást az oroszok és a Pfizer is. A Moderna szállít, de bizonytalanul, az AstraZeneca pedig több százres elmaradásban van a szerződéshez képest – tette hozzá.

 

Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy az itt beadott vakcinák kicsivel több mint a fele keleti vakcina.  Aki regisztrál, belátható időn belül az oltást is megkapja – tette hozzá.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló