2022. szeptember 30., Jeromos

Mindenki ügye

#politika #korrupció #ner #miller industries hungary kft. #magno studio kft.

Állami támogatásért és olcsó telekért szállítana be kórházaknak egy Fidesz-közeli milliárdos

Székely Zoárd 2021.08.31. 09:24

Bár korábban soha nem foglalkozott egészségüggyel.

1,2 milliárd forintos támogatást kapott egészségügyi termékek előállítására a Miller Industries Hungary Textilipari és Kereskedelmi Kft. az állami Egészségipari Támogatási Programból. Az egyik furcsa tényező, hogy a cég főtevékenysége a divat- és formatervezés, csak februárban vették fel a tevékenységek közé a gyógyszerkészítmények és orvosi eszközök gyártását – számolt be róla a 24.hu.

 

Miután ez megtörtént, négy hónappal később Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy a cég elnyerte a támogatást. A lap még egy érdekes dologra hívta fel a figyelmet:

a Miller Industries Hungary Kft. székhelye egy nyíracsádi házban van, amin az a felirat látható, hogy Bátor Söröző.

Ám nem csak az államtól kaptak támogatást: a térség fideszes polgármestere korábban arról nyilatkozott, hogy a cég kedvezményes áron jutott hozzá két, összesen egyhektáros telekhez a keleti ipari parkban.

 

A cég hét hónappal Varga bejelentése előtt került a Magno Studio Kft. tulajdonába, ami évek óta rendszeresen nyertese az állami propagandaköltéseknek. A Stop Soros kampányból majdnem 700 milliót kapott, 433 millióért készített imázsfilmet a CÖF-nek, és szervezőként a Magno Studio kapta a Rogán Cecíliához köthető fitneszrendezvényekre szánt szponzorpénzt is.

 

A Magno Studio hivatalosan három főt foglalkoztat, tulajdonosa Horváth László, akit korábban a HVG újságírója hiába keresett a békásmegyeri panellakásban, ahol elvileg lakott.

 

A 2016-ban még 2,5 milliárdos árbevétel mellett 30 millió forint nyereséget termelő cég bevételei 2020-ra 16,5 milliárd forintra, nyeresége pedig 1,142 milliárd forintra nőtt. Ez utóbbit a cégtulajdonos Horváth gyakorlatilag egy összegben kivette osztalékként.

 

Egy Növekedés.hu-n megjelent cikk szerint a cég állami kórházaknak gyárt majd egyszer használatos műtéti eszközöket. 

 

 

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló