2021. május 10., Ármin Pálma

Mindenki ügye

Hiába tiltakoztak a szakmai szervezetek, Áder elrendelte az egészségügyi törvény kihirdetését

EÜ/MTI 2020.10.14. 15:45

Noha több szakszervezet is aggályainak adott hangot, az államfő szerint a jogszabály "ritkán tapasztalható szakmai konszenzussal" született meg.

 

Áder János köztársasági elnök szerdán elrendelte az orvosi béremelést is tartalmazó egészségügyi törvény kihirdetését.

 

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján szerdán megjelent közleményben az államfő azt írta: a törvénnyel szemben megalapozott alkotmányos kifogás nem támasztható, a még nyitott kérdésekre a végrehajtási rendeletek - a törvény hatályba lépéséig - választ adhatnak.


Áder János emlékeztetett: az Országgyűlés 2020. október 6-án fogadta el az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, ami az egészségügyi dolgozók, orvosok munkavégzésének feltételeit, munkájuk megbecsülését és az egészségügyi tevékenység több területét érinti.

 

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI


Az előterjesztés a Magyar Orvosi Kamara és a kormány közötti megállapodás révén került a parlament elé - mutatott rá közleményében az államfő, hozzátéve, hogy a törvényt az Országgyűlés kivételes eljárásban minden ellenzéki párt támogatásával egyhangúlag fogadta el.

 

"A döntés ritkán tapasztalható szakmai, politikai, szakbizottsági konszenzussal született meg" - fogalmazott a köztársasági elnök, noha korábban több szakmai szervezet is aggályait fejezte ki az új törvénnyel kapcsolatban, és nyílt levélben kérték Ádert, hogy ne írja alá.

 

Az orvosegyetemek szakszervezete sem fogadja el az új egészségügyi törvényt

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló