2024. június 23., Zoltán

Mindenki ügye

#koronavírus #járvány #korlátozások #védettségi igazolvány #negyedik hullám

A védettségi igazolvány használatának visszatérésére készül a magyarok többsége egy felmérés szerint

Barna Benedek 2021.09.13. 11:42

Sokan számítanak őszi szigorításra.

 

Szigorításokra készülnek a magyarok, közel 80 százalékuk arra számít, hogy ősszel újra szükség lesz a védettségi igazolványokra, ha hotelbe, étterembe, vagy moziba szeretnének menni – derül ki a Pulzus Kutató friss, a Napi.hu számára végzett, reprezentatív felméréséből.

 

A közvélemény-kutatás szerint

a válaszolók 79 százaléka őszre várja, hogy a hotelek, éttermek és mozik látogatása csak az igazolvány birtokában lesz lehetséges, és mindössze 11 százaléka vélte úgy, hogy nem lesz szükség ekkora szigorítása.

A várakozásokban nincs érdemi különbség nemek szerint. A nők 78 százaléka már készíti őszre a kártyát, míg a férfiaknál 80 százalék. A bizakodók aránya sem sokkal tér el: a nők 13 százaléka egyáltalán nem számít az igazolvány újbóli elővételére, szemben a férfiak 9 százalékával.

vedettsegi-igazolvany-mti-balázs-attila
Fotó: Balázs Attila / MTI

A korosztályok véleménye már inkább eltér: a 18-39 éves korosztály készül legnagyobb arányban (85 százalékuk) a kártya őszi használatára, míg a középkorúak (40-59 évesek) 75, a 60 éven felülieknek pedig a 76 százaléka gondolja úgy, hogy rövidesen ismét szüksége lesz a védettségi igazolványra. Az átlagos 11 százalékkal szemben a 60 éven felüliek 17 százaléka abban bízik, hogy nem lesz szükség ilyen intézkedésre, ellenben a legfiatalabb korcsoportban mindössze 5 százalék vélte így.

 

Iskolázottság szerint az alapfokú végzettségűek gondolták legnagyobb arányban (14 százalék), hogy nem kell majd ilyen szigorítás, és ebben a csoportban mondták a legkevesebben (77 százalék), hogy őszre várják az igazolvány újbóli bevezetését. A diplomásoknak ellenben 86 százaléka számít arra, hogy újra szüksége lesz a kártyára, csak 3 százalékuk gondolja, hogy nem fognak szigorodni a szabályok.

 

A felmérés szerint a budapestiek jóval az átlag fölötti arányban készülnek ősszel a szigorításra (87 százalékuk várja), a megyeszékhelyek, városok és községek lakói valamivel az átlag alatti arányban (75, 76 és 78 százalékban) válaszolták azt, hogy őszre várhatóan újra szükség lesz az igazolványra.

 

(Indexkép forrása: M1 / YouTube)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló