2021. november 28., Stefánia

Mindenki ügye

Ne halmozzuk az élelmiszert! A Tesco korlátozza az áruik online rendelését

2019.11.30. 00:00

Sok termék esetében vásárlási limitet vezettek be.

 

A Tesco webáruházában sok termékből maximum hat darabot lehet rendelni, de vannak olyan áruk is, például a parfümök, amiből továbbra is jóval többet, 24 darabot lehet venni - írja az Index.

 

A portálnak az olvasói jelezték, hogy változhattak a rendelési feltételek az áruházláncnál, és már nem lehet mindenből annyit vásárolni online, mint azelőtt, hogy Európában megjelent volna a koronavírus (aminek hatására nálunk is elkezdtek bizonyos árucikkeket felhalmozni az emberek).

 

Az Index megkérdezte a Tescót, hogy valóban csökkentették-e az internetes vásárlási limitet, és a következő választ kapták:

 

A Tesco Online Bevásárlás Szolgáltatása időszakos mennyiségi limitet vezetett be, hogy a legnépszerűbb termékek a lehető legtöbb vásárló számára folyamatosan elérhetők legyenek.

 

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

 

Más áruházláncokat is megkerestek a kérdéssel, amire a Spar és a CBA azt válaszolta, hogy ők nem nyúltak a limitekhez, míg a Lidl, az Aldi és az Auchan nem reagáltak a megkeresésre.

 

A Innovációs és Technológiai Minisztériumot az áruházak képviselői arról tájékoztatták, hogy stabil árutartalék van a boltokban, és a minisztérium a kiskereskedelmi láncokkal közösen, folyamatosan figyeli a boltok állapotát. A cégek szerint indokolatlan az élelmiszerek otthoni felhalmozása, a vásárlóiktól nyugalmat kérnek.

 

(Indexkép: Krizsán Csaba / MTI)

 

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló