2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#rendőrség #tanévkezdés

A rendőröknél is elkezdődött a tanév

Csarnó Ákos - police.hu 2023.09.01. 15:12

A rendőrök a gyermekek biztonsága érdekében az oktatás kezdeti és befejezési időszakában segítik a közlekedést.

 

Az iskola rendőre program a 2023/2024-es tanévben Heves vármegyében is tovább folytatódik. Az iskolakezdéssel összhangban megyénk rendőrei is felvették a kapcsolatot az oktatási intézményekkel. A program célja, hogy a kapcsolattartás érdekében minden iskolának legyen egy rendőre. Az iskolarendőrökhöz tanárok és diákok egyaránt bizalommal fordulhatnak, megbeszélhetik velük problémáikat.

 

Az egyenruhások idén szeptemberben is segítik a közlekedést az oktatási intézmények környékén. A tanítási idő kezdetén és végén jelen lesznek a forgalmas gyalogos-átkelőhelyeknél. Fokozott figyelmet fordítanak a gépjárművezetők jogkövető magatartására, a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésére, a megállni és várakozni tilos tábla hatályát figyelmen kívül hagyó járművezetőkre, továbbá a biztonsági öv és gyermekülés kötelező használatára.

 

Mire figyeljünk:

Az iskolák, óvodák és bölcsődék környékén fokozott figyelemmel és körültekintéssel közlekedjenek!

A gyalogos átkelés során győződjenek meg mindig arról, hogy az elsőbbséget megkapták-e!

12 év alatti gyereknek tilos főútvonalon kerékpározni! Kisebb gyereket alsóbbrendű úton se engedjen a szülő önállóan közlekedni, csak felnőtt felügyeletével!

A kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt – amennyiben nincs kerékpáros átvezetés -, a kerékpárról le kell szállni, és át kell tolni a zebrán. Amennyiben kerékpárt hajtva is közlekedhetünk az átkelőhelyen, azt abban az esetben is csak kellő körültekintéssel tegyük!

Járművezetőként biztonságos sebességgel és úgy kell megközelíteni a gyalogos-átkelőhelyet, hogy eleget tehessenek elsőbbségadási kötelezettségüknek!

Ebben az időszakban nagy szerepe van a szülői példamutatásnak és a helyes közlekedésre nevelésnek, ugyanis a gyermekekben is tudatosítani kell, hogy az otthon és az iskola közötti útszakaszon hogyan kell szabályosan közlekedni!

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló