2024. július 24., Kinga Kincső

Mindenki ügye

#oroszország #ukrajna #nato #háború #orosz-ukrán konfliktus

A NATO főtitkára szerint évekig eltarthat az ukrajnai háború, és a Nyugatnak is sokba fog kerülni


Attól még szerinte folyamatosan támogatni kell Ukrajnát.

azonnalipp

Évekig tarthat Oroszország ukrajnai háborúja – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár egy német hetilapnak, hozzátéve, hogy az ukrán csapatok korszerű fegyverekkel való ellátása növelné annak esélyét, hogy a donbászi régiót felszabadítsák az oroszok ellenőrzése alól.

Fel kell készülnünk arra, hogy ez évekig is eltarthat. Nem szabad feladnunk Ukrajna támogatását”

– mondta Stoltenberg a Bild am Sonntagnak, hozzátéve, akkor is támogatni kell Ukrajnát, ha magasak is a költségek, nem csak a katonai támogatás, hanem a növekvő energia- és élelmiszerárak miatt.

nato-faceb-
Kép forrása: NATO / Facebook

"A madridi NATO-csúcson a hónap végén várhatóan megállapodnak egy Ukrajna számára nyújtott segélycsomagról, amely segít az országnak áttérni a régi szovjet korszak fegyvereiről a NATO szabványos felszerelésére" – mondta Stoltenberg a hét elején.

 

Ukrajna szombaton megfogadta, hogy legyőzi Moszkvát, miközben az ország keleti részének kulcsfontosságú városa, Szeverodonyeck elleni orosz támadásokat próbálja éppen visszaverni, és a területet intenzíven támadják lövedékekkel és rakétákkal a Vlagyimir Putyin által küldött megszálló csapatok.

 

Az elmúlt napokban mind Oroszország, mind Ukrajna inkább a tüzérségi bombázásokra fókuszált a kelet-ukrajnai Szeverodonyeck térségében, de a frontvonal alig mozdult.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló