2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

A MOL szívesen átveszi a hatósági ár miatt bedőlt benzinkutakat, ideiglenesen

Nagy Donát 2021.11.17. 16:29

A végén még az is kiderülhet, hogy az egész ármizéria a bagóér megszerezhető benzinkutakért zajlik.

A MOL stratégiai vállalat, egyik legfontosabb feladata Magyarország üzemanyagellátása. A MOL az ITM kiírását követően jelezte, hogy megfelel azoknak a feltételeknek, amelyekkel a folyamatos ellátás érdekében, a veszélyhelyzet idején, átmenetileg képes a Minisztérium által kijelölt töltőállomások üzemeltetésére. Ezzel elősegíthetjük azt, hogy adott településeken, régiókban folyamatos és zavartalan legyen az üzemanyaghozzáférés

– válaszolta a 444 kérdésére az olajtársaság, amely az országban jelenleg összesen 468 kúttal rendelkezik.

 

A lap szerint ugyanis az Innovációs és Technológiai Minisztérium hétfőn közölte, hogy most csütörtökig jelentkezhetnek a benzinkutak átvételére kész szolgáltatók.

 

Mint azt korábban mi is megírtuk, hétfőtől maximum 480 forintért adhatja a benzin és a gázolaj literét minden benzinkút. Csakhogy a kormány kizárólag itt avatkozott bele a piaci árakba, azaz mire a benzinkútig elér a nafta, vélhetően már drágább ennél az összegnél.

Azaz minden egyes eladott liternél nő a benzinkutak vesztesége, amit a nagyobb kúthálózatok könnyebben átvészelhetnek, de a csupán 1-2 töltőállomással rendelkező vállalkozások már nem biztos.

A hatósági árat bevezető kormányrendelet egy kevésbé nagy figyelmet kapó része, hogy ha egy benzinkút ezt nem tartja be, és többször rajtakapják a hatóságok, vagy az üzemeltető inkább bezárná a kutat a következő három hónapban ahelyett, hogy az veszteséget termeljen, esetleg nem képes betartani az előírt feltételeket, és ezért üzemszünetet hirdet, a kormány elveheti és ideiglenesen egy másik cégnek adhatja a kutat.

 

Ezekért a becsődölt, és várhatóan áron alul értékesíthető benzinkutakért pedig most bejelentkezett a MOL.

 

(Via ugytudjuk.hu)

 

Indexfotó: Marjai János / MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló