2024. július 21., Dániel Daniella

Mindenki ügye

A mentőszolgálat szerint a koronavírus-tagadók nehezítik legjobban a hatékony védekezést

2019.11.30. 00:00

Közleményben fakadtak ki a mentők.

 

Hazánkban a vírustagadók nehezítik legjobban a hatékony védekezést – írta a lakossághoz intézett üzenetében az Országos Mentőszolgálat.

 

A Facebookon megjelent közlemény szerint az OMSZ több ezer lehetséges beteg szűrését végzi naponta, amit sokan semmibe vesznek. 

 

A "vírustagadók" egyre többször tesznek bizonyságot tudatlanságukról a közösségi felületeken és különböző módokon próbálják feleslegesnek beállítani a megelőzés fontosságát. Vannak köztük, akik csupán bagatelizálják a problémát, míg mások a vírus teljes létezését tagadják annak ellenére is, hogy Magyarországon jelenleg több mint 5500 aktív fertőzöttről tudunk

 

– fogalmaz a mentőszolgálat.

 

Mint írják, a koronavírus bármilyen életkorú embert megfertőzhet, és ugyan a 60 felettiek, illetve az asztmában, cukor-, szív- és hasonló betegségekben szenvedők esetében nagyobb a súlyos megbetegedés kockázata, de fiatal korban is okozhat komoly megbetegedést.

 

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

 

Az OMSZ felhívja a figyelmet, hogy hatékony védekezés csakis teljes társadalmi összefogással lehetséges. Hozzáteszik: a magyarok ezt egyszer már sikeresen bizonyították.

 

Mindenkinek be kéne tartania az olyan egyszerű megelőző intézkedéseket, mint a gyakori kézmosás, a biztonságos távolságtartás vagy a maszk helyes használata, akkor újra visszaszorithatjuk a világjárvány terjedését Magyarországon

 

 

– zárul a közlemény.

 

A MÁV is szigorít: szeptember közepétől leszállítják a vonatról a maszk nélkül utazókat

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló