2022. szeptember 25., Eufrozina Kende

Mindenki ügye

#választás 2022 #választás2022 #külföldi magyarok

A magyaroknak üzentek a New York-i Times Square kivetítőjén

Nagy Donát 2022.03.26. 18:51

A buzdító kampány arra akarja rávenni a nyugati diaszpórákban élő magyarokat, hogy igenis menjenek el az április 3-i országgyűlési választásokon szavazni.

Az Action for Democracy célja a demokratikus értékrend védelme és ezért szavazásra buzdító kampányt indított a nyugati diaszpórában élő magyarok számára az április 3-i országgyűlési választásokra, írja a Média1.

A szervezet felhívása a New York-i Times Square kivetítőjén is látható.

 

Az Action for Democracy hét Nyugat-európai városba szervez április 3-án magyar kulturális eseményt a Magyar Tavasz akció részeként, hogy ezzel is növeljék a választási kedvet, hiszen sokan lesznek, akiknek hosszú utat kell megtenni a szavazó-helységekig – írják.

 

Hét városban – Bécs, Berlin, Bern, Hága, London, Manchester és München – bulit szerveznek, neves hazai zenészek, humoristák és DJ-k részvételével.

A magyarok nem minden nyugati országban élnek a fővárosban, Bernbe és Hágába például az ott élő honfitársaink túlnyomó többségének el kell zarándokolnia. Nekik kedveskedünk ezekkel a rendezvényekkel, és egyben úgy gondoljuk, hogy a kinti magyar közösségek igénye is a választás közös megünneplése

– fogalmazott Korányi Dávid, a nemrég megalakult NGO globális vezetője.

 

A közreműködő művészek listája is elkészült: zenei programmal az Analóg Balaton, a Besh o Drom, Fran Palermo, Ivan & Parazol, Lovasi András, Ricsárdgír és Szabó Balázs bandája; stand uppal Badár Sándor, Elek Péter, Felméri Péter, Hajdú Balázs, Kertész Ricsi, Mogács Dániel és Szobácsi Gergő; zenével pedig Àbáse, Co Lee, Galamb, GilingaLang, Infragandhi, Nafta és Suefo DJ-k várják a hét helyszín egyikén azokat, akiknek szavazatán sok múlhat.

A 21 Kutatóközpont mérése szerint 3-6 körzet is átbillenthet, ha elegendően voksolnak azok közül, akik az elmúlt években a lábukkal már szavaztak

– mondta Korányi Dávid, aki aláhúzta: az Action for Democracy nem ad ki választási ajánlást, célja csupán a mozgósítás.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló