2024. április 15., Anasztázia Tas

Mindenki ügye

#eutanázia

A magyarok többsége támogatná az eutanázia valamilyen formáját

Csarnó Ákos 2023.11.22. 13:39

 

A magyarok kétharmada helyeselné, ha Magyarországon élni lehetne a „kegyes halál” lehetőségével, legalábbis a Medián közvéleménykutatása alapján, amit a hvg.hu közölt. Az is kiderült a felmérésből, hogy közel felük az aktív eutanáziát is támogatná.

Az eutanáziáról szóló vita Karsai Dániel alkotmányjogász ügye miatt került középpontba. A 46 éves, gyógyíthatatlan beteg férfi a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán indított pert azért, hogy méltósággal fejezhesse be az életét, a magyar kormány viszont ellenkérelmet adott be azért, hogy ne tehesse ezt meg.

Egy tíz évvel ezelőtti kérdéssor került ismét elő, amiből az derült ki, hogy 2013 óta nőtt az eutanázia támogatottsága Magyarországon. 2013-ban a megkérdezettek 30 százaléka támogatta az aktív eutanáziát, 2023-ban már a 47 százaléka.

 

indexkép: Getty Images

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló