2021. október 27., Szabina

Mindenki ügye

#pénz #felmérés #euró

A magyarok kétharmada bevezetné itthon az eurót

Székely Zoárd 2021.07.11. 14:25

Egyre nő a közös fizetőeszköz támogatottsága.

A legfrissebb, ma közzétett Eurobarométer felmérés eredményei azt mutatják, hogy az euró bevezetését széles körben támogatja azoknak a tagállamoknak a lakossága, amelyek még nem tértek át a közös valutára. A felmérés szerint a magyarok több mint kétharmada bevezetné az eurót – írja a Portfolio.

 

A felmérésre hét tagállamban került sor: Bulgáriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és Svédországban. Összességében a válaszadók 57%-a támogatja az euró bevezetését a hazájában.

 

A közös valutát támogatók aránya Romániában (75%) és Magyarországon (69%) a legmagasabb.

A magyarországi adatok azt jelzik, hogy a támogatók aránya 3 százalékponttal nőtt a tavalyi felmérés során mért arányhoz (66%) képest, míg az euró bevezetését ellenző válaszadók aránya 31%-ról 26%-ra csökkent 2020 és 2021 között.

Magyarország azonban egyelőre nem szándékozik bevezetni az eurót, Horvátországban viszont hamarosan már a közös fizetőeszközt lehet használni. 

 

 

Címlapfotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló