2024. április 17., Rudolf

Mindenki ügye

#fidesz #szegénység #választás2022

A legszegényebb magyar településeken 80 százalék fölött végzett a Fidesz

Nagy Donát 2022.04.04. 07:52

Úgy tűnik, minél kiszolgáltatottabb valaki, annál inkább fideszes.

 

Ahogy négy évvel ezelőtt, ezúttal is hihetetlen fölényben volt az ország legszegényebb községeiben és falvaiban a Fidesz, írja a G7. Két borsodi településen, Bódvalenkén és Gadnán például mindenki a kormánypártok listájára szavazott, de Csenyétén és Szakácsiban is csak 1-1 szavazatott kapott az ellenzéki lista, Fájon pedig egyet sem, de ott a Mi Hazánk húzott be egy voksot. Így ezen az öt településen az ellenzéki összefogás minden szavazatára több mint 320 kormánypárti jutott, írják.

 

De a 20 legalacsonyabb átlagjövedelmű településen is hatalmasat nyert a Fidesz. A "legkisebb arányú" győzelmet Rajkán aratták, ez ott a listás voksok 63 százalékát jelentette. Ezen kívül még a baranyai Ágon maradtak 80 százalék alatt. Mindenhol máshol legalább négyötödös eredményt értek el.

Ha a 20 település átlagát nézzük, akkor az érvényesen szavazók a listás voksok 87,6 százalékát adták le a Fidesz-KDNP-re, a tíz legszegényebb településnél azonban ez az arány még magasabb, több mint 96 százalék.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló