2024. június 18., Arnold Levente

Mindenki ügye

#fidesz #orbán viktor #országgyűlési választás #választás 2022

A legnagyobb nemzetközi lapok vezető hírben számolnak be az újabb Orbán-kormányról

Fehér Buda/ugytudjuk.hu 2022.04.04. 12:27

Több lap azt emelte ki, hogy Orbán ellenségként beszélt Zelenszkijről a győzelmi beszédében.

 

Tegnap este eldőlt, hogy újabb kétharmados Orbán-kormány következik az országgyűlésben. A választásokat a nemzetközi média is nagy figyelemmel kísérte, a címlapon hozta le az eredményeket a CNN, a BBC, a The Guardian és a The Independent is.

 

A The Guardian azzal nyit, hogy Orbán már a negyedik ciklusát nyeri egyhuzamban, a lap pedig azzal folytat, hogy 

a jobboldali Putyin-szövetséges Zelenszkijnek is odaszólt.

A The Guardian kiemeli, hogy Orbán mennyire önelégülten számolt be a győzelemről, valamint azt is, hogy megüzente Európának, hogy a konzervatív politikáé a jövő.

D_MTI20220403101
Fotó: Fischer Zoltán / MTI

A The Independent már arról ír, hogy Orbán nagy fölénnyel nyerte az újabb országgyűlési választásokat, amely miatt a miniszterelnök feljogosítva érezheti magát ahhoz, hogy tovább építse az illiberális államát. A lap viszont azt is leírja, hogy sokak szerint nem demokratikus úton nyert a Fidesz.

 

Hasonlóan keményszavú cikk jelent meg a CNN-n is, az amerikai hírügynökség autoriter vezetőnek nevezi Orbánt, és arról is beszámol, mekkora identitás válságba esett a Fidesz, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát. A CNN hosszan fejtegeti azt is, hogy Orbán és az EU viszonya igencsak megromlott, de arról is szó esik, hogy egy ideje már nem jönnek EU-s támogatások.

 

A BBC már hatalmas győzelemről ír, a britek szintén kiemelték, hogy Orbán a győzelmi beszédében Zelenszkijt támadta. Szó esik arról is, hogy az EU több tagállama úgy gondolja, hogy a Fidesz aláásta a demokráciát Magyarországon. A BBC elemzői sem számítottak ekkora győzelemre, mint írják,

Európában már-már hallani lehet, mekkorát koppant sokak szíve, miután Orbán győzelmet hirdetett.

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló