2023. december 11., Árpád

Mindenki ügye

#pénz #egészségügy #járványhelyzet #magánkórház

A koronavírus ellenére toronymagas összegeket zsebeltek be a magánegészségügyi cégek

Székely Zoárd 2021.06.03. 08:56

A káosz egy létra...

Nyilvánossá váltak a magánegészségügyi intézmények tavalyi éves beszámolói, amikből kiderül, hogy aki ügyes volt, annak a koronavírus-járvány is szépen növelte a számait, másoknak pedig ügyesnek sem kellett lennie, mert a leállt közegészségügyből a magánellátásba menekültek a páciensek – számolt be róla az mfor.hu.

 

A legnagyobb árbevételt 2019-hez hasonlóan a Synlab Magyarország produkálta (közel 5 milliárd forintos emelkedést 2019-hez képest), amiért a járványban nemcsak a magán, de a közellátási tesztelésekben való részvételével is nagy szerepet vállalt.

 

A második legnagyobb forgalmat a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Budai Egészségközpont könyvelhette el, ahol annak ellenére, hogy magánklinikáról van szó, Covid-betegeket is fogadtak és gyógyítottak. A top ötbe még befért az országban 11 központtal működő és évi 1 millió vizsgálatot végző Affidea Magyarország, hatodik helyen pedig úgy áll a Duna Medical Center, hogy idén májusban 14,3 milliárd forintos fejlesztésként egy nyolcemeletes, 20 ezer négyzetméteres új kórházépületet avattak.

 

Akadt olyan hely is, ahol forgalomcsökkenés volt: a már említett Duna Medical Centernél 600 millió forintos csökkenést jelentettek, a legnagyobb visszaesést viszont a pécsi Da Vinci Magánklinika produkálta, ahol a 2019-es bevételek 2020-ra 5,7 milliárddal csökkentek.

 

 

Címlapfotó: MTI/Illyés Tibor

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló