2024. július 20., Illés

Mindenki ügye

#környezetvédelem #akkumulátor gyár

A kormányoldal elbújik a vita elől az akkumulátorgyárakrólArrogancia, lekezelés és az idegen érdekek kiszolgálása jellemzi az Orbán-kormány politikáját - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője, hozzátéve: a kormányoldal még arra sem képes, hogy vállalja a vitát az akkumulátorgyárak Magyarországra telepítéséről.

 

Hohn Krisztina közölte, az LMP számos lehetőséget kínált a párbeszédre, miután a lakosság "világosan megfogalmazta, hogy nem kér az akkugyárakból", azonban a kormányoldal szerinte semmibe veszi az emberek véleményét.

 

Az LMP legutóbb kedden, az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának ülésén szerette volna hallani mindkét oldal álláspontját, szakértők bevonásával, az ülés azonban a fideszes képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt. A politikus elfogadhatatlannak ítélte, hogy a vita nem jött létre. "Ahelyett, hogy kiállnának és megvédenék az álláspontjukat, inkább elbújnak a vita elől" - fogalmazott.

 

Nem plakátháborúra van szükség és mondvacsinált álkonzultációra, hanem valós párbeszédre a választókkal - jelentette ki Hohn Krisztina, hozzátéve: bízik abban, hogy az Országgyűlés azonos témában, ellenzékiek által kezdeményezett rendkívüli ülésén a kormánypártiak már megjelennek, és "elvégzik a képviselői munkájukat".

 

indexkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló