2022. január 26., Vanda Paula

Mindenki ügye

#orvos #telefon

A háziorvosoknak vissza kell hívniuk a betegeiket

Nagy Donát 2021.12.29. 07:01

Eszközt nem, csak újabb feladatot kapnak a rendelők.

Visszahívási kötelezettséget rendelet el a miniszter a háziorvosok számára, írja a Népszava. Ezt Kásler Miklós, a humán tárca vezetőjének legfrissebb utasítása tartalmazza, melyben egyebek mellett arra kötelezi őket, hogy biztosítsák online vagy telefonos elérhetőségüket a pácienseik számára.

Azaz a beérkező, de nem fogadott hívásokra mihamarabb reagáljanak akár visszahívással, vagy bármilyen érdemi visszajelzéssel.

A cikk szerint az egy valós probléma, hogy a légúti tünetekkel jelentkező, potenciális koronavírus fertőzöttek csak nehezen tudnak a háziorvosukkal beszélni, mivel a vonal folyton foglalt. A lap által körbekérdezett háziorvosok mobiljain viszont szinte alig, a rendelői vonalas telefonjaikon is csak elvétve van üzenetrögzítő.

Így viszont a páciens azt sem tudja megüzenni, hogy milyen számon, kit és mikor kellene visszahívnia az orvosának.

Az utasítást ugyanazon a napon kapták meg háziorvosok a miniszterüktől, mint a tiszti főorvostól egy másikat, miszerint januárban egy hétvégén oltási akciót kell tartaniuk, különben 5 milliós bírságot kaphatnak a rendelők.

Borítóképünk illusztráció, fotó: MTI

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló